EMDR

EMDR is een therapie die gericht is op het verwerken van trauma’s. De therapie zorgt ervoor dat je minder herbelevingen en/of vermijdingsreacties krijgt, en beter om kunt gaan met wat er gebeurd is.

De therapie blijkt echter ook te werken bij problemen die je misschien minder snel een ‘trauma’ zou noemen, bijvoorbeeld als je gepest bent of vervelende dingen hebt meegemaakt in je jeugd. In dat geval ben je jezelf misschien wat minder bewust van de invloed die het nu nog op je heeft, omdat je bijvoorbeeld geen last van herbelevingen hebt.

Maar toch kan die invloed er zeker wel zijn! Als je vroeger op school bijvoorbeeld altijd gehoord hebt dat je stom en niet de moeite waard bent, kan dat er voor zorgen dat je ook nu nog steeds heel onzeker bent, en denkt dat niemand je de moeite waard vindt. Door te verwerken wat er in die tijd is gebeurd, kun je ontdekken dat het beeld dat je van jezelf hebt niet klopt, en zul je je beter gaan voelen!

Hoe werkt dat dan precies?

Tijdens een EMDR-behandeling is het de bedoeling dat je terugdenkt aan de vervelende gebeurtenis die jou is overkomen. Als het trauma uit meerdere gebeurtenissen bestaat, wordt je gevraagd er één herinnering uit te pikken. De therapeut vraagt je om de herinnering hardop te beschrijven, inclusief details als het geluid, de sfeer of de geur die daarbij hoorde. Zo zie je het beeld voor je als een soort ‘filmpje’. 

Terwijl je aan dit beeld blijft denken, beweeg je met je ogen heen en weer. Bijvoorbeeld door de vinger van de therapeut te volgen, of door geluidstikjes te volgen, die je afwisselend links en rechts hoort. Er is namelijk ontdekt dat traumatische herinneringen in je hoofd minder ‘sterk’ kunnen worden als je je ogen heen en weer beweegt terwijl je eraan denkt. Daarom heet het ook ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Ze weten niet precies hoe dit komt, maar het effect ervan is wél bewezen.

Na de oogbewegingen wordt aan je gevraagd wat er in je opkomt; wat je denkt en/of voelt. Vervolgens concentreer je je op datgene wat er in je opkwam, en volgt een nieuwe serie oogbewegingen. Zo gaat het een aantal keren door, waarbij de herinneringen steeds wat minder krachtig en pijnlijk worden. Aan het eind van de sessie moet je weer terugdenken aan het traumatische beeld waar je mee begonnen bent, en beoordelen hoe moeilijk dat nog is ten opzichte van het begin van de sessie.

Meestal zijn er meerdere sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen, waarbij de heftigheid van het beeld in je hoofd langzaam zal afnemen.

 

Marion Dassen
Marion Dassen
26 Mei 2024
Op 3 februari gestart met hypnose maagband,bang dat het niet zou lukken. Maar heel ontspannend gevoel van de sessie gekregen. Ik zou het iedereen aanbevelen niet aarzelen maar doen het helpt echt super! 20 kilo kwijt tot nu en we gaan door!!.
Alice Van Den Akker
Alice Van Den Akker
25 April 2024
Monique heeft mij geholpen met mijn angst voor een operatie aan te gaan. Haar knusse tuinhuis was een fijne ruimte voor de sessie. 🪷🏖
merel hermans
merel hermans
3 April 2024
Er was gelijk een hele relaxte sfeer, voelde me op me gemak. En heb goede tools mee gekregen om om te gaan met stress situaties. Ik zou dit aan iedereen aanraden ongeacht leeftijd.
Anneke Bouwkamp
Anneke Bouwkamp
17 Maart 2024
Ik wist dat stoppen met roken zonder hulp mij niet ging lukken. Hoe meer ik nadacht over stoppen, hoe meer ik wilde roken. Met hulp van Monique is het me in 1 keer gelukt te stoppen met roken. Ik had een klein extra duwtje in de rug nodig na 4 dagen, en deze heb ik kosteloos in de vorm van een extra sessie gekregen. Sinds die sessie ben ik zelfverzekerd over het stoppen met roken en ga ik als niet-roker de toekomst in!
Marc Huinck
Marc Huinck
24 Januari 2024
Monique is een erg fijn persoon die goed luistert naar je 'problemen'. De hypnose werd als zeer fijn ervaren en ben sinds 2 bezoeken aan haar van mijn klachten bevrijd! Erg fijn en kan het iedereen aanraden.
Jurgen Frederica
Jurgen Frederica
17 Januari 2024
Hallo goedenavond Hier gaat het zeer goed ik ben nog steeds gestopt met roken en het bevalt mij zeer goed Eerste paar dagen waren wat moeilijk maar niet zo dat ik behoefte had aan een sigaret Ben wel wat kilootjes aangekomen maar ben ik nu op dit moment ook mee bezig Dus al met al heeft de hypnose voor mij geholpen Groetjes Jurgen Frederica
Angelique Miga
Angelique Miga
10 Januari 2024
In september bij Monique geweest en nu 14 kilo kwijt 🥳 De feestdagen toch kunnen genieten van alle lekkers en nu weer verder om de rest kwijt te raken. Ik ben zeer tevreden over het resultaat tot nu toe en kan dit echt iedereen aanraden! In het verleden vanalles geprobeerd, telkens een gevecht om moedeloos van te worden. Deze keer was echt anders, het ging bijna vanzelf, helemaal geweldig! Dank je wel Monique, ik kom zeker bij je terug wanneer ik klaar ben om te stoppen met roken.
Tatiana Van Bekhoven
Tatiana Van Bekhoven
22 September 2023
Bedankt Monique Voor mijn eye opener, voor de steun, de motivatie, en het helpen met het nieuwe normaal! In juni ben ik voor het eerst bij jou gekomen, omdat ik via via gehoord had over hypno for you. Ik heb bij jou mijn (prachtige gele) maagband laten plaatsen. Vanaf moment 1 is alles omgeschakeld en liep alles zoals je zei wat er zou gaan gebeuren, mijn motivatie was en is nogsteeds zo groot! In 3 maanden tijd heb ik de helft van mijn doel behaald -11.9 kilo, en 57cm kwijt!! Ook heb ik door de dagelijkse mp3 een heel nieuw rust moment gecreëerd, dat is fijn als moeder met 2 jonge kinderen! Ik wil je heel erg bedanken en kan iedereen aanraden om bij jou te komen voor de virtuele maagband! Ik ga nog lekker door met mijn nieuwe normaal! Veel liefs, Tatiana
Jacqueline
Jacqueline
13 Augustus 2023
Hele fijne behandeling gehad bij Monique. Ben zeer tevreden met het resultaat maar we gaan door ben er nog niet. Ik raadt het zeker aan als je wil afvallen . Is mij na jaren ook gelukt en een heel fijn lief mens met een heerlijke rustige stem .. Heel erg bedankt .👏👏🍀🍀🥰🥰
Kristel Verhees
Kristel Verhees
30 Juli 2023
Gestopt met roken met hypnose. Pleisters, medicatie en cold turkey gestopt met roken, helaas voor korte periodes. Nu ondertussen 3 weken gestopt dmv hypnose. Geen afkickverschijnselen, De trek is grotendeels weg en het belangrijkste; het zit niet meer in mijn systeem. Heel fijn en heel blij dat er toch iets was om van de slechte gewoonte af te komen, dankbaar en bevrijd! Monique is een fijne vrouw waar je open en eerlijk kan zijn en je goede kanten na boven haalt. Ik ga nu nog een keer terug voor afvallen en innerlijke rust.

“Rust in mijn hoofd en die dingen weer gaan doen waar ik blij van word”

Wat zou het fijn zijn als:

  • Er meer rust in je hoofd is.
  • Je minder nadenkt en piekert.
  • Je relaxter in het leven staat.
  • Je makkelijker positief denkt.
  • Je je van binnen echt gelukkiger voelt.
  • Meer tevredenheid ervaart over jezelf en je leven.

Heb je last van nare herinneringen of flashbacks aan een gebeurtenis?
Heb je schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld?

 

EMDR-therapie bij kinderen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen en jongeren kunnen klachten en problemen hebben die terug te herleiden zijn naar ingrijpende en traumatische gebeurtenissen. In het geval dat er een duidelijk verband kan worden gelegd tussen de klachten van een kind en één of meerdere ingrijpende, beschadigende ervaringen, kan EMDR zeker van pas komen. EMDR kan al voor kinderen van jonge leeftijd volkomen veilig worden ingezet.

EDMR en afvallen:

Maar ga ik daar dan beter van eten?
Nee, niet direct. EMDR is niet gericht op het eten zelf, maar op de problemen die daarachter zitten. Als je het probleem dat jouw eetstoornis veroorzaakt oplost of minder zwaar maakt, kan dat zorgen dat het ook beter gaat met je eetprobleem.

Succesverhalen

Echte verhalen, echte resultaten. Lees wat mijn tevreden klanten te zeggen hebben over hun transformatie met hypnose.

Review op Google

Ontspannen en daarna spannende dingen doen, dat kan... Met Hypnose. En dan krijg ik daarna ook een mooie review. De etalage van mijn bedrijf. Mijn droom is uitgekomen Eindelijk mijn droom waar gemaakt en het motorrijbewijs gehaald! Maar het ging niet van een leien dak...

Lees meer
Pijnklacht verholpen met Hypnose

‘Wonderbaarlijk’ Twee jaar geleden kreeg ik als gevolg van een overbelasting bij het tennissen pijn aan mijn schouder en dit ging niet over. Zelfs ‘s nachts verging ik van de pijn en kon ondanks de sterke pijnmedicatie niet meer slapen. Na drie maanden kon ik mijn arm...

Lees meer
Voordelen van een Virtuele Maagband

De vele voordelen van een virtuele maagband door hypnose: Je hoeft niet onder narcose. Geen ziekenhuisopname van 3 dagen. Niet in de ziektewet of vrije dagen opnemen.GEEN enkel risico op complicaties en narigheden.Je hoeft GEEN  BMI boven de 40 . (body mass...

Lees meer
Whatsapp berichten

25-02-2024: Goedemorgen Monique, Ik zit in een overstap van werk. Kon nog niet eerder gereageerd. Ik heb heel veel aan de maagband. In het begin ad ik echt helemaal geen suiker meer en kleine porties maar merkte dat ik slap werd en dat was niet fijn. Ik eet nu nog...

Lees meer
“Ik sta veel sterker en kan beter voor mezelf opkomen”

Recensie"Ik sta veel sterker en kan beter voor mezelf opkomen"   "Ik wilde je even laten weten hoe het gaat. Ik beweeg veel meer en heb veel meer energie. Ik ben beter in balans en veel zin om te experimenteren met eten maken (lees havermelk, paneer enz). Ook...

Lees meer

Contact

Heb je vragen over OldPain2Go®? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen of direct contact op te nemen door te bellen, Whatsapp of mailen. 

Bellen

06-23964203

Adres

Silmarien 19, 5663 RJ Geldrop

Chat openen
1
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? – Je krijgt mijn antwoord zo spoedig mogelijk via Whatsapp of via email (als je me je e-mailadres geeft?)