EMDR

EMDR is een therapie die gericht is op het verwerken van trauma’s. De therapie zorgt ervoor dat je minder herbelevingen en/of vermijdingsreacties krijgt, en beter om kunt gaan met wat er gebeurd is.

De therapie blijkt echter ook te werken bij problemen die je misschien minder snel een ‘trauma’ zou noemen, bijvoorbeeld als je gepest bent of vervelende dingen hebt meegemaakt in je jeugd. In dat geval ben je jezelf misschien wat minder bewust van de invloed die het nu nog op je heeft, omdat je bijvoorbeeld geen last van herbelevingen hebt.

Maar toch kan die invloed er zeker wel zijn! Als je vroeger op school bijvoorbeeld altijd gehoord hebt dat je stom en niet de moeite waard bent, kan dat er voor zorgen dat je ook nu nog steeds heel onzeker bent, en denkt dat niemand je de moeite waard vindt. Door te verwerken wat er in die tijd is gebeurd, kun je ontdekken dat het beeld dat je van jezelf hebt niet klopt, en zul je je beter gaan voelen!

Hoe werkt dat dan precies?

Tijdens een EMDR-behandeling is het de bedoeling dat je terugdenkt aan de vervelende gebeurtenis die jou is overkomen. Als het trauma uit meerdere gebeurtenissen bestaat, wordt je gevraagd er één herinnering uit te pikken. De therapeut vraagt je om de herinnering hardop te beschrijven, inclusief details als het geluid, de sfeer of de geur die daarbij hoorde. Zo zie je het beeld voor je als een soort ‘filmpje’. 

Terwijl je aan dit beeld blijft denken, beweeg je met je ogen heen en weer. Bijvoorbeeld door de vinger van de therapeut te volgen, of door geluidstikjes te volgen, die je afwisselend links en rechts hoort. Er is namelijk ontdekt dat traumatische herinneringen in je hoofd minder ‘sterk’ kunnen worden als je je ogen heen en weer beweegt terwijl je eraan denkt. Daarom heet het ook ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Ze weten niet precies hoe dit komt, maar het effect ervan is wél bewezen.

Na de oogbewegingen wordt aan je gevraagd wat er in je opkomt; wat je denkt en/of voelt. Vervolgens concentreer je je op datgene wat er in je opkwam, en volgt een nieuwe serie oogbewegingen. Zo gaat het een aantal keren door, waarbij de herinneringen steeds wat minder krachtig en pijnlijk worden. Aan het eind van de sessie moet je weer terugdenken aan het traumatische beeld waar je mee begonnen bent, en beoordelen hoe moeilijk dat nog is ten opzichte van het begin van de sessie.

Meestal zijn er meerdere sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen, waarbij de heftigheid van het beeld in je hoofd langzaam zal afnemen.

 

Tatiana Van Bekhoven
Tatiana Van Bekhoven
22 September 2023
Bedankt Monique Voor mijn eye opener, voor de steun, de motivatie, en het helpen met het nieuwe normaal! In juni ben ik voor het eerst bij jou gekomen, omdat ik via via gehoord had over hypno for you. Ik heb bij jou mijn (prachtige gele) maagband laten plaatsen. Vanaf moment 1 is alles omgeschakeld en liep alles zoals je zei wat er zou gaan gebeuren, mijn motivatie was en is nogsteeds zo groot! In 3 maanden tijd heb ik de helft van mijn doel behaald -11.9 kilo, en 57cm kwijt!! Ook heb ik door de dagelijkse mp3 een heel nieuw rust moment gecreëerd, dat is fijn als moeder met 2 jonge kinderen! Ik wil je heel erg bedanken en kan iedereen aanraden om bij jou te komen voor de virtuele maagband! Ik ga nog lekker door met mijn nieuwe normaal! Veel liefs, Tatiana
Jacqueline
Jacqueline
13 Augustus 2023
Hele fijne behandeling gehad bij Monique. Ben zeer tevreden met het resultaat maar we gaan door ben er nog niet. Ik raadt het zeker aan als je wil afvallen . Is mij na jaren ook gelukt en een heel fijn lief mens met een heerlijke rustige stem .. Heel erg bedankt .👏👏🍀🍀🥰🥰
Kristel Verhees
Kristel Verhees
30 Juli 2023
Gestopt met roken met hypnose. Pleisters, medicatie en cold turkey gestopt met roken, helaas voor korte periodes. Nu ondertussen 3 weken gestopt dmv hypnose. Geen afkickverschijnselen, De trek is grotendeels weg en het belangrijkste; het zit niet meer in mijn systeem. Heel fijn en heel blij dat er toch iets was om van de slechte gewoonte af te komen, dankbaar en bevrijd! Monique is een fijne vrouw waar je open en eerlijk kan zijn en je goede kanten na boven haalt. Ik ga nu nog een keer terug voor afvallen en innerlijke rust.
Ludovic Staals
Ludovic Staals
20 Mei 2023
Zeer fijne behandeling. Erg vriendelijk persoon. Je voelt jezelf zeer welkom. Ik ben prima geholpen en ben al snel veel kilo's kwijt, mijn zoon in tussendoortjes is geminimaliseerd. Kortom uiterst tevreden en ik kan een najagen iedereen aanraden.
Kim Frijters
Kim Frijters
24 Maart 2023
Monique zorgt ervoor dat je jezelf meteen op je gemak voelt. Door de hypnose die ik bij haar ben ondergaan ben ik ondertussen al 4 maanden van het roken af en voelt het alsof ik nooit gerookt heb. Dankjewel Monique!
Brigitte Kempen-van den Hurk
Brigitte Kempen-van den Hurk
17 Maart 2023
Monique neemt ruim de tijd voor je, net als ik een echt mensenmens. Fijn om met haar samen te werken. Haar hypnose sessie heeft me heel goed geholpen bij het stoppen met roken.
lizeth sanders
lizeth sanders
23 Februari 2023
Verspreid heb ik de mp3 nog 3 x beluisterd. Dat was zeker prettig. En blijkbaar nodig want pas de 3e x voelde ik niets meer opkomen. Nu gaan we optimistisch het voorjaar in en ben ook benieuwd… groetjes Lizeth
Jackelien Rook
Jackelien Rook
30 Januari 2023
De hypnose zelf was superfijn, prettig en veilig. Monique heeft dat echt fijn gedaan. Het stoppen met roken had ik al vaker zelf geprobeerd en dan was ik zo druk met vechten om het niet te doen. Dan kukte het niet. Met de hypnose hoefde ik er niet aan te denken. Het was geen vraag in mijn hoofd. Geen behoefte meer, geen triggers. Gewoon niet rokwn. Heel bijzonder. Fysiek wel aantal dagen afkicken en dat was goed te doen.
ine donkers
ine donkers
30 December 2022
Leuke docente . Les was prima, bandje vond ik echt niet naar te luisteren. Dus niets mee kunnen doen. sorry.
Claudia Coldenhoff
Claudia Coldenhoff
16 November 2022
In verband met faalangst ben ik onder hypnose gegaan bij Monique. Was toch een klein beetje sceptisch, maar wat heeft het mij goed geholpen! Waar ik normaal snel in paniek raak heb ik vol rust mijn rij-examen gewoon gehaald!

“Rust in mijn hoofd en die dingen weer gaan doen waar ik blij van word”

Wat zou het fijn zijn als:

  • Er meer rust in je hoofd is.
  • Je minder nadenkt en piekert.
  • Je relaxter in het leven staat.
  • Je makkelijker positief denkt.
  • Je je van binnen echt gelukkiger voelt.
  • Meer tevredenheid ervaart over jezelf en je leven.

Heb je last van nare herinneringen of flashbacks aan een gebeurtenis?
Heb je schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld?

 

EMDR-therapie bij kinderen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen en jongeren kunnen klachten en problemen hebben die terug te herleiden zijn naar ingrijpende en traumatische gebeurtenissen. In het geval dat er een duidelijk verband kan worden gelegd tussen de klachten van een kind en één of meerdere ingrijpende, beschadigende ervaringen, kan EMDR zeker van pas komen. EMDR kan al voor kinderen van jonge leeftijd volkomen veilig worden ingezet.

EDMR en afvallen:

Maar ga ik daar dan beter van eten?
Nee, niet direct. EMDR is niet gericht op het eten zelf, maar op de problemen die daarachter zitten. Als je het probleem dat jouw eetstoornis veroorzaakt oplost of minder zwaar maakt, kan dat zorgen dat het ook beter gaat met je eetprobleem.

Succesverhalen

Echte verhalen, echte resultaten. Lees wat mijn tevreden klanten te zeggen hebben over hun transformatie met hypnose.

Review op Google

Ontspannen en daarna spannende dingen doen, dat kan... Met Hypnose. En dan krijg ik daarna ook een mooie review. De etalage van mijn bedrijf. Mijn droom is uitgekomen Eindelijk mijn droom waar gemaakt en het motorrijbewijs gehaald! Maar het ging niet van een leien dak...

Lees meer
Pijnklacht verholpen met Hypnose

‘Wonderbaarlijk’ Twee jaar geleden kreeg ik als gevolg van een overbelasting bij het tennissen pijn aan mijn schouder en dit ging niet over. Zelfs ‘s nachts verging ik van de pijn en kon ondanks de sterke pijnmedicatie niet meer slapen. Na drie maanden kon ik mijn arm...

Lees meer
Voordelen van een Virtuele Maagband

De vele voordelen van een virtuele maagband door hypnose: Je hoeft niet onder narcose. Geen ziekenhuisopname van 3 dagen. Niet in de ziektewet of vrije dagen opnemen.GEEN enkel risico op complicaties en narigheden.Je hoeft GEEN  BMI boven de 40 . (body mass...

Lees meer
Whatsapp berichten

20/09/2023 In de mail van vanochtend stond de vraag of ik mijn gewicht graag wilde doorgeven. Ik heb mijn gewicht niet gewogen, dus ik kan ik die niet doorgeven. Wel wilde ik even een ‘update’ geven over hoe het gaat. Het gaat goed. In het begin vond ik het nogal...

Lees meer
“Ik sta veel sterker en kan beter voor mezelf opkomen”

Recensie"Ik sta veel sterker en kan beter voor mezelf opkomen"   "Ik wilde je even laten weten hoe het gaat. Ik beweeg veel meer en heb veel meer energie. Ik ben beter in balans en veel zin om te experimenteren met eten maken (lees havermelk, paneer enz). Ook...

Lees meer

Contact

Heb je vragen over OldPain2Go®? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen of direct contact op te nemen door te bellen, Whatsapp of mailen. 

Bellen

06-23964203

Adres

Silmarien 19, 5663 RJ Geldrop

Chat openen
1
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? – Je krijgt mijn antwoord zo spoedig mogelijk via Whatsapp of via email (als je me je e-mailadres geeft?)