‘Wonderbaarlijk’

Twee jaar geleden kreeg ik als gevolg van een overbelasting bij het tennissen pijn aan mijn schouder en dit ging niet over.

Zelfs ‘s nachts verging ik van de pijn en kon ondanks de sterke pijnmedicatie niet meer slapen. Na drie maanden kon ik mijn arm zelfs helemaal niet meer bewegen.

Een Orthopeed concludeerde dat ik een ‘Frozen Shoulder’ had.

Zij stuurde mij door naar de pijnpoli, waar een pijnblokkade gezet werd. Hierdoor nam de pijnprikkel wel enorm af, maar ik kon mijn arm nog altijd niet bewegen en ook kwam de pijn na een paar maanden weer net zo heftig terug.. Na drie van deze pijnblokkades was ik aardig radeloos.

Monique vertelde mij tijdens mijn werk in de Zorg over haar praktijk in de Hypnotherapie. Dit wekte mijn interesse, maar door scepticisme was ik terughoudend. Door haar rustige, persoonlijke én professionele uitleg besloot ik al snel tot een behandeling.

Ze maakte duidelijk dat we tijdens de hypnose als het ware een zaadje in het onbewuste brein zouden planten en dat deze vervolgens uitgroeit tot een andere ervaring van de klacht; dat het brein hierdoor accenten kan verleggen.

Ook al heb ik de inleiding en de behandeling op zich als zeer vakkundig en vertrouwd ervaren, was ik toch écht wel verwonderd door de uitwerking er van!

Ik ervaarde direct een ontspanning in mijn schouder en ik betrapte mijzelf er al snel op veel minder op het probleemgebied gefixeerd te zijn. Als gevolg van de verminderde pijn én het haast volledig loslaten van de ángst voor terugkomende last ging ik mijn arm steeds meer bewegen en genoot ik weer van een goede nachtrust.

Dit was de ommekeer naar mijn volledig herstel!

Inmiddels is mijn Frozen Shoulder helemaal ontdooid.

Hartstikke bedankt Monique Zwegers!

Chat openen
1
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? – Je krijgt mijn antwoord zo spoedig mogelijk via Whatsapp of via email (als je me je e-mailadres geeft?)