Zelfvertrouwen en Zelfbeeld

[crumina_heading layout=”custom” heading_margin=”m-b-20″ heading_font_weight=”” subheading_font_weight=”” heading=”Het zelfvertrouwen in jou” heading_font_options=”tag:h1″ subheading_font_options=”tag:span”]

Kun jij soms ook wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?

Onzekerheid… Zeg jij vaak niet de dingen die je eigenlijk wel zou willen zeggen? Misschien omdat je denkt dat anderen niet willen horen wat jij te zeggen hebt of omdat je niet helemaal zeker van bent of iets wel waar is. Of gewoon omdat je bang bent dat de aandacht naar jou toe gaat of dat er een discussie zal ontstaan? Herken je dat?

Het kan ook zomaar zijn dat je in veel situaties best zeker van jezelf bent en toch kan het voorkomen dat je je soms zo klein en onzeker voelt.

Waar komt die onzekerheid vandaan? Hoe kom je er van af en hoe kom je aan het zelfvertrouwen dat je zo goed kunt gebruiken?

Verschillende onzekerheden

Lichaam & uiterlijk

Je kunt onzekerheid ervaren op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld kun je heel onzeker zijn over je lichaam en je uiterlijk. 

Onzeker over je vaardigheden

Je kunt ook onzeker zijn over je vaardigheden.
Je kunt veel meer dan je denkt! Het vaak best eng om iets nieuws te gaan doen of proberen. Kun je bijvoorbeeld heel goed zingen, maar durf je niet op een podium te staan. Ben je slim genoeg en bij het maken van toetsen op school presteer je onder de maat. Zoek zelf maar eens waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen en richt daar je aandacht op. 

Gevolgen van onzekerheid

Onzekerheid kan voor veel problemen zorgen zoals psychische klachten, je ongelukkig voelen of zelfs depressieve klachten of misschien zelfs een burn-out wanneer jij telkens over je grenzen heen gaat.
Onzekerheid heeft te maken met je psychologische veerkracht. 

Ooit is er in je leven een moment geweest waarbij de veer te ver is ingedrukt waardoor jouw zelfvertrouwen niet meer op het normale niveau is teruggekomen. Dit moment is voor iedereen anders. Wanneer jij je zelfvertrouwen wil vergroten is het handig om te weten welk moment dit voor jou was. Hypnotherapie kan jou helpen door weer naar dat moment terug te gaan en je daar weer vol zelfvertrouwen te laten staan.

Zelfhypnose voor meer zelf vertrouwen

Als je zelfhypnose leert toepassen herhaal suggesties die de hypnotherapeut je geeft om je zelfvertrouwen te vergroten. 

Voorbeelden van deze affirmaties zijn:
Ik verdien het om mij goed te voelen.
Ik doe mijn werk goed.
Ik ben het waard om mij goed te voelen
Ik ben slim.
Ik word beoordeeld op wat ik doe, niet op hoe ik er uitzie.
Ik kan alles waar ik me in verdiep.

Een hypnotherapeut kan de suggesties persoonlijker maken en meer van toepassing op jouw situatie.

Positieve affirmaties en zelfhypnose

Overtuigingen zijn dingen waar jij in gelooft, die voor jou waar zijn. En dat kan je helpen of juist niet. Denk bijvoorbeeld aan: ik kan dit, ik ben ontzettend goed in klussen,  dit lukt me nooit,  of ik heb twee linkerhanden. Welke overtuigingen wil jij en welke zouden jou juist helpen om te bereiken wat jij wilt?  Jij creëert je eigen wereld en helpt jezelf te bereiken wat jij wilt, door overtuigd te zijn van je eigen kunnen.

Het onbewuste volgt jouw overtuigingen en stelt alles in het werk om te zorgen dat ze waar zijn, want dat is tenslotte waar jij in gelooft. 

Hypnose kan je hierbij helpen. Hypnose spreekt namelijk de taal van het onbewuste en jouw onbewuste stuurt jouw gedrag.

Welke overtuiging gaat jou helpen om jouw doel te behalen?

Hulpbronnen in jou

Die positieve ervaring ligt in jou opgeslagen. Je hebt je op een bepaald moment zo trots, geliefd of sterk gevoeld. Dat is voor jou een hulpbron om de situatie met je collega eindelijk eens anders aan te pakken. Je kunt de bron van zelfvertrouwen aanboren die in jou zit. Het zit er al, je hoeft er alleen maar contact mee te maken. Hoe mooi is dat?

En hoe simpel is dat dan?

Als je je bewust was van dat zelfvertrouwen in jou en daar bewust gebruik van kon maken, had je dat natuurlijk allang gedaan. Hoe krijg je dat dan voor elkaar? Contact met je onbewuste krijg je door je daarvoor open te stellen en je er op te richten.

En dat kan voor sommigen nog wat minder makkelijk zijn. Daar komt hypnose om de hoek kijken. Als er één manier is om goed contact te maken met het onbewuste, is het hypnose.

Chat openen
1
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? – Je vindt mijn antwoord zo spoedig via whatsapp of via email (als je me je emailadres geeft?)